Sofie Castella tiltræder som managing director for Danish Data Science Academy den 1. november 2021.

I de kommende år skal Danmark løftes op i den globale superliga inden for områder som machine learning, kunstig intelligens og Internet of Things med hjælp fra det nyetablerede nationale Danish Data Science Academy, DDSA. Og med ansættelsen af Sofie Castella som managing director kan arbejdet for alvor komme i gang. Sofie Castella kommer fra en director-stilling hos Novo Nordisk, hvor hun gennem 12 år har haft flere lederstillinger, alle organisatorisk forankret i data science.

Det nationale akademi for datavidenskab skal forene og styrke de mange nationale aktører og interessenter inden for det akademiske miljø, hospitalerne og erhvervslivet; herunder etablere alle former for samarbejder og co-funding-aktiviteter. Sideløbende skal akademiet støtte uddannelse og træning af de nye generationer af data science-eksperter, så Danmark får skabt et unikt data science-miljø, der kan konkurrere internationalt og tiltrække talent.

Akademiets nye managing directors første opgave bliver at sammensætte det sekretariat, der skal stå i spidsen for arbejdet.

”Vi gennemgår massive transformationer drevet af digitalisering både i vores samfund og i den måde, som virksomheder drives på her under Industry 4.0. Data science spænder med andre ord så bredt, at stærke netværk på tværs af både industrien og de akademiske samfund er afgørende. Jeg ser frem til at kunne facilitere samtaler mellem de mange forskellige interessenter og sætte mit brancheperspektiv ind i denne nye kontekst,” siger Sofie Castella.

Det seneste halvandet år har hun været ansvarlig for udviklingen af nye metoder til innovation og processer til klinisk data management blandt andet ved hjælp af den metodik, der hedder Design Thinking, som har fokus på at sætte brugeren i centrum og teste koncepter hurtigt.

”Den viden tager jeg med mig. Jeg glæder mig meget, og jeg håber, at vi får skabt et sekretariat, der har det som en indgroet del af vores kultur, at vi er innovative og eksperimenterende i vores tilgang til at arbejde med og i det danske data science-community,” siger hun.

“Jeg glæder mig meget, og jeg håber, at vi får skabt et sekretariat, der har det som en indgroet del af vores kultur, at vi er innovative og eksperimenterende i vores tilgang til at arbejde med og i det danske data science-community.”

Sofie Castella, managing director på Danish Data Science Academy

Danish Data Science Academy bliver forankret på DTU i Lyngby, og akademiets formand og professor på DTU Compute Lars Kai Hansen glæder sig over, at Sofie har sagt ja til jobbet. Han fremhæver blandt andet, at Sofie har stor dansk og international erfaring med opbygning af organisationer, ligesom hun har repræsenteret Novo Nordisk i forskellige store brancheforeninger og konsortier.

”Sofie Castella kommer med en fantastisk kombination af stærke lederegenskaber og passion for data science. Sofie Castellas konkrete erfaringer med opbygning og ledelse af nye funktionelle enheder i et internationalt miljø, vil være særdeles værdifulde for etableringen af Danish Data Science Academy-sekretariatet,” siger Lars Kai Hansen.

Sofie Castella begynder i jobbet som managing director den 1. november.

Kontakt
Lars Kai Hansen, professor på DTU og formand for Danish Data Science Academy, mail: lkai@dtu.dk Mobil: (+45) 5180 1473

CV – Sofie Castella
Sofie Castella kommer fra en stilling som director for Data Management Process & Innovation hos Novo Nordisk.

Sofie har de seneste 12 år haft flere lederstillinger hos Novo Nordisk, alle organisatorisk forankret i data science og fokuseret på kliniske data og de dertil knyttede processer, governance og IT infrastructures.

Senest har hun haft fokus på opbygning af muligheder ved hjælp af metodikken Design Thinking, automation, visualisations, blockchain og machine learning.

Sofie har en kandidatgrad i matematik og bioinformatik fra Roskilde Universitet (bioinformatik på Københavns Universitet) og har taget kurser på Lunds og Helsinki universiteter. Hun har flere lederkurser i baggagen, senest et seks måneders kursus i innovation management.

Kort om DDSA
Danish Data Science Academy er et nationalt akademi, som bliver forankret på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og etableres i løbet af 2021.

Professor Lars Kai Hansen fra DTU Compute er udpeget som formand for akademiet, der vil få en national bestyrelse, en managing director (Sofie Castella), et sekretariat samt to komiteer til vurdering og prioritering af de indkomne ansøgninger til aktiviteter og stipendier, som akademiet løbende vil støtte.

Novo Nordisk Fonden bevilger 152,5 mio. kr. til etablering og drift af akademiet over de næste 5,5 år, mens VILLUM FONDEN bevilger 31,8 mio. kr. til akademiet i samme periode.

Hent pressemeddelelsen som PDF